Help:ناوبری ویکی‌داده/گزینه‌های کاربری

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Navigating Wikidata/User Options and the translation is 84% complete.
Outdated translations are marked like this.

این صفحه اطلاعاتی روی برخی از گزینه‌های کاربری در دسترس برای ثبت اعضای ویکی‌داده را از طریق نکاتی که برای پیکربندی تنظیمات به ترتیبی که برای ایجاد بهترین فضای کاربری برای کاربران ویکی‌داده ارائه شده‌است، تأمین می‌کند.

کاربر ثبت‌شده کاربری است که برای ثبت و ورود یک حساب کاربری در ویکی‌داده یا هر پروژهٔ دیگری (از طریق ورود یکپارچه) در ویکی‌مدیا اقدام نموده‌است. اگر ورود دو مرحله‌ای را روشن کرده باشید، ممکن است برای وارد شدن به حساب کاربریتان نیاز به ارائهٔ یک نشانه داشته باشید.

لطفاً توجه داشته باشید گزینه‌های انتخابی کاربر که در این صفحه مشخص شده، فقط در دسترس کسانی است که قبلاً حساب کاربری ویکی‌پدیا ایجاد کرده‌اند. با وجود اینکه ایجاد حساب کاربری برای مشارکت در پروژه ضروری نیست، اما شما را به این کار تشویق می‌کنیم. ایجاد یک حساب کاربری آسان و رایگان است و نیازی به نام واقعی شما یا اطلاعات شخصی ندارد. این امکان وجود دارد که با نام کاربری و رمز عبوری که قبلاً در هر کدام از پروژه‌های ویکی‌مدیا استفاده کرده‌اید، از طریق SUL که یک کاربری یکپارچه برای همهٔ پروژه‌ها را فراهم می‌کند، وارد شوید.

تنظیمات زبان

منوی ترجیحات برای ویکی‌داده
ULS (اینجا برای زبان انگلیسی) در بالای صفحه پیدا شد.
بخش «به زبان‌های دیگر» در صفحهٔ آیتم
Babel user information
fa-0 این کاربر فارسی را نمی‌فهمد (یا به‌سختی می‌فهمد).
fa-1 این کاربر فارسی را در حد مقدماتی می‌فهمد.
fa-2 این کاربر فارسی را در حد متوسط می‌فهمد.
fa-3 این کاربر فارسی را در حد پیشرفته می‌فهمد.
fa-4 این کاربر فارسی را در حد نزدیک به زبان مادری می‌فهمد.
fa-5 این کاربر فارسی را در حد حرفه‌ای می‌فهمد.
fa-N این کاربر فارسی را در حد زبان مادری می‌فهمد.
Users by language

می‌توانید برای خودتان توجیه‌های مختلفی داشته باشید که تنظیمات زبان را عوض کنید. شاید لهجه‌تان فرق می‌کند. مثلاً پرتغالی را با لهجهٔ برزیلی حرف می‌زنید یا شاید زبان‌های مختلفی را می‌فهمید و می‌خواهید در ویکی‌داده ویرایش‌هایتان را به آن زبان‌ها بفهمید.

می‌توانید تنظیمات زبان خود را به یکی از سه روش تنظیم کنید: از طریق پیوند «Preferences» در گزینه‌های کاربر، با استفاده از انتخابگر زبان، یا از طریق افزونهٔ بابل (الگوی ‎#babel).

زنجیرهٔ جایگزین زبان

فقط انتخابگر زبان و افزونهٔ بابل به شما این امکان را می‌دهد که زنجیرهٔ جایگزین زبان را مشخص کنید. زنجیرهٔ جایگزین زبان به روش سیستماتیک ویکی‌داده برای نمایش مطالب به شما — هنگامی که زبان اصلی شما در دسترس نیست — اشاره دارد. به‌عنوان مثال، اگر مشخص کرده باشید که زبان‌های آ، ب، پ را می‌فهمید، اما صفحهٔ مورد نظر شما در زبان‌های آ یا ب در دسترس نباشد، به‌طور خودکار نسخهٔ پ صفحه را در اختیار شما قرار می‌دهد. می‌توانید زنجیرهٔ جایگزین زبان فعلی‌تان را در Special:MyLanguageFallbackChain مشاهده کنید. توجه داشته باشید که سطح صفر برای یک زبان همچنان آن را به زنجیرهٔ جایگزین زبان اضافه می‌کند.

ویژگی‌هایی که از زنجیرهٔ جایگزین زبان کاربر استفاده می‌کنند:

ویژگی‌هایی که از زنجیره‌های جایگزین زبان پیش‌فرض استفاده می‌کنند:

  • عنوان صفحهٔ اچ‌تی‌ام‌ال و عنوان H1 در صفحات آیتم
  • ادعاهایی با نوع داده «آیتم» که در صفحات آیتم نمایش داده می‌شوند
  • الگوی {{Q}}
  • واسط برنامه (API) wbgetentities را با پارامتر languagefallback=1 فرامی‌خواند

منوی ترجیحات

اگر از آن کاربرانی هستید که فقط به یک زبان کار می‌کنید، این گزینه برای شما مناسب‌ترین است.

با کلیک بر روی پیوند «Preferences» در بالای هر صفحه می‌توانید تنظیمات زبان خود را به‌روز کنید. با مراجعه به Special:Preferences می‌توانید به منوی ترجیحات (هنگام ورود به سیستم) نیز دسترسی پیدا کنید. در اولین برگه با عنوان «User profile»، به بخش «Internationalisation» بروید. زبان مورد نظر خود را از فهرست کشویی انتخاب کنید و «Save» را در پایین صفحه بزنید تا تنظیمات شما ذخیره شود. گویش‌های زبان‌ها برای انتخاب موجود است، اما ترجمهٔ کامل صفحات سایت ممکن است برای آن‌ها وجود نداشته باشد. اگر می‌خواهید ویکی‌داده را با گویش بخوانید و ویرایش کنید، توصیه می‌شود که یکی از گزینه‌های تنظیم زبان دیگر را برای بیان زنجیرهٔ جایگزین زبان خود استفاده کنید.

انتخابگر زبان

این گزینه برای کاربرانی که می‌خواهند به زبانی کمک کنند که به‌طور کامل توسط تنظیمات ورودی پیش‌فرض ویکی‌داده و/یا صفحه‌کلید بومی آن‌ها پشتیبانی نمی‌شود، بهترین گزینه است.

با کلیک بر روی نماد پیش رو که در بالای هر صفحه قرار دارد می‌توانید به انتخابگر زبان (ULS) دسترسی پیدا کنید: ULS. انتخابگر زبان ساز و کاری را برای پیکربندی تنظیمات زبان شما برای هر دو رابط ویکی‌داده و روش‌های ورودی شما فراهم می‌کند (به‌عنوان مثال، می‌توانید متن را به زبان‌هایی که مستقیماً از طریق صفحه‌کلید پشتیبانی نمی‌شوند، تایپ کنید). برای کسب اطلاعات بیشتر، صفحهٔ افزونهٔ ULS را ببینید.

افزونهٔ بابل (babel)

این گزینه برای کاربرانی که به چندین زبان در ویکی‌داده مشارکت دارند، بهترین گزینه است. هنگام ویرایش ویکی‌داده، اگر چندین زبان را می‌فهمید، ممکن است بخواهید اطلاعات مربوط به موارد برچسب‌ها، توضیحات و نام‌های مستعار را در آن زبان‌ها مشاهده کنید و این گزینه را دارید که اطلاعات دچار کمبود را به زبان‌هایی که می‌فهمید به آن قسمت‌ها اضافه کنید.

با افزودن الگوی ‎#babel به صفحهٔ کاربریتان، می‌توانید افزونهٔ بابل را فعال کنید. ساختار الگوی ‎#babel به شرح زیر است:

$babelbox-code

که xx در آن یک کد زبان مدیاویکی است و i سطح مهارت شما در این زبان را نشان می‌دهد؛ به‌طوری که i یا یک عدد از ۰ تا ۵ (۰ به‌معنای نبود هیچ دانشی و ۵ به‌معنای مهارت حرفه‌ای) است یا حرف N برای زبان مادری خواهد بود. چند زبان با | از هم جدا می‌شوند. به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید الگوی ‎#babel را اضافه کنید — به‌طوری که نشان دهد شما در حد زبان مادری انگلیسی، در حد پیشرفته فرانسوی و در حد حرفه‌ای زبان آلمانی را می‌فهمید — از کد زیر استفاده می‌کنید:

$babelbox-example

اطلاعات بیشتر در مورد تعیین تعداد از صفحهٔ افزونهٔ بابل در دسترس است. برای کدهای زبان مدیاویکی، فهرست پروژه‌ها در هر کد زبان را ببینید.

{{#babel:xx-i|xx-i|...}}

where xx is a MediaWiki language code, and i indicates your level of proficiency in the language; i will either be a number from 0 to 5 (where 0 is no knowledge and 5 is professional proficiency) or the letter N for native speakers. Multiple language are separated by |. For example, if you wanted to add a #babel template that showed you had native understanding of English, advanced knowledge of French, and professional proficiency in German, you would use the following code:

{{#babel:en-N|fr-3|de-5}}

More information on the number designations is available from the babel extension page. For MediaWiki language codes, see the list of projects per language codes.

پس از افزودن الگوی ‎#babel به صفحهٔ کاربریتان، برچسب‌ها، توضیحات و نام‌های مستعار در زبان‌های ذکرشده دقیقاً در زیر بخش «In more languages» در صفحات آیتم نشان داده می‌شوند.

ابزار لیبل‌لیستر (LabelLister)

برای دسترسی به برچسب و توضیحات به همهٔ زبان‌ها، ابزار LabelLister را روشن کنید.

ابزارها

ابزارها اسکریپت‌های ویژه یا برنامه‌هایی هستند که توسط کاربران دیگر نوشته شده‌اند و به انجام برخی کارهای ویکی‌داده کمک می‌کنند تا انجام آن‌ها راحت‌تر و کارآمدتر باشد. به‌عنوان مثال، با یک ابزار به نام Merge.js می‌توان ابتدا ادغام نیمه‌خودکار دو آیتم را انجام داد و سپس درخواست حذف آیتم تکراری را داد.

ابزارها را می‌توان در منوی Preferences در سربرگ «Gadgets» فعال کرد. ابزارها بیشتر مبتنی بر جاوااسکریپت هستند. بنابراین توجه داشته باشید که جاوااسکریپت برای کار با آن‌ها باید در مرورگر فعال باشد.

برای مشاهدهٔ لیست ابزارهای در دسترس خود، به Special:Gadgets مراجعه کنید. اطلاعات بیشتر، از جمله مستندات و جزئیات نویسندهٔ ابزارها را نیز می‌توانید در Wikidata:Tools/Gadgets بیابید.

سطح دسترسی و مجوزها

توانایی کاربر در استفاده و اصلاح برخی از ویژگی‌های رابط ویکی‌داده با توجه به حقوق کاربری که کاربر دارد تعیین می‌شود. برخی از سطوح دسترسی ویژه‌ای که کاربر می‌تواند داشته باشد شامل مدیران، دیوان‌سالاران، مدیران ترجمه و خصوصیت‌گزینان هستند.

برخی از سطوح دسترسی برای حساب‌های کاربری ممکن است با Wikidata:Requests for permissions درخواست شود. ممکن است خود کاربران خودشان را نامزد کنند یا توسط دیگران معرفی و نامزد شوند. سایر سطوح دسترسی باید توسط یک کاربر با اختیارات مناسب به‌صورت دستی اختصاص یابد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سطح دسترسی و مجوزهای مختلف کاربر، لطفاً به Wikidata:User access levels مراجعه کنید.

جستارهای وابسته

برای اطلاعات بیشتر و رهنمودها صفحه‌های زیر را ببینید:

  • Project chat, for discussing all and any aspects of Wikidata
  • Wikidata:Glossary, the glossary of terms used in this and other Help pages
  • Help:FAQ, frequently asked questions asked and answered by the Wikidata community
  • Help:Contents, the Help portal featuring all the documentation available for Wikidata