User talk:Multichill/Archives/2019/January

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search

Nederlandse fotografen geboren voor 1900 van RKD

Beste Maarten, RKD heeft veel beroepsfotografen van voor 1900. Deze fotografen - uit de tijd dat het nog exclusief was - komen terug in veel verschillende archiefcollecties en het zou een waardevolle aanvulling zijn als we ze in wikidata zouden hebben. Ze zijn destijds beschreven in het boek Photographers in the Netherlands dat niet meer te verkrijgen is. Heb jij misschien gelegenheid om deze 3200 fotografen toe te voegen aan wikidata? Ze zijn vindbaar onder https://rkd.nl/nl/explore/artists#query=+Wachlin --Hannolans (talk) 01:50, 11 December 2018 (UTC)

@Hannolans: eindelijk kerstvakantie! Ik heb Adolf Héron (Q60194029) als voorbeeld aangemaakt. Hoop info ontbreekt nog, maar dat voegt de bot wel toe. Wat denk je van de described by source (P1343)? Want zo wil ik het dan ook met de bot gaan doen. Multichill (talk) 12:01, 28 December 2018 (UTC)
He Maarten! Dank je wel! Heel nuttig! En super met die verwijzingen naar het boek. Ben ze aan het doornemen. Ik kom al veel namen tegen in archieven. Twee zaken vielen me hierbij op van de RKD-bots: Er zitten soms dubbele spaties in de namen. Hierdoor worden sommige kunstenaars niet gevonden. Ik heb hier nu bijv een query draaien van Nederlandse fotografen labels met een dubbele spatie erin: https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata%3ACopyClear%2FKunstenaars_met_te_verbeteren_label ik denk dat er meer RKD-artists met een dubbele spatie zijn ontstaan. Het andere is dat het bot als geboorte/sterfplaats voor Delft, 'gemeente Delft' schrijft en niet de plaats. Ik heb het met petscan proberen te corrigeren maar dat is niet helemaal gelukt. Wellicht zijn er nog meer plaatsnamen die op gemeente zijn weggeschreven? --Hannolans (talk) 16:02, 1 January 2019 (UTC)